Kruidenbuurt

De gemeente Tilburg gaat een deel van de Kruidenbuurt flink opknappen. Volg hier de voorbereidingen en laat ons weten wat jij belangrijk vindt!

Informatie en tijdlijn

1. Informeren

juli 2020 tot januari 2021

We zijn dit project begonnen met het verzamelen van informatie. Zo weten we waarmee we rekening moeten houden bij het opknappen van de Kruidenbuurt. Daar hebben we de hulp van bewoners hard bij nodig. In juli 2020 hebben we tijdens een bezoek aan de wijk al veel bewoners gesproken.

Nu is het tijd voor de volgende stap. Veel bewoners hebben al aangegeven mee te willen helpen en samen verder te denken over de Kruidenbuurt. Door corona hadden we besloten om online bijeenkomsten te organiseren via Zoom. We hebben alleen gemerkt dat er iets minder interesse was voor de online bijeenkomsten en dat mensen in de buurt liever op een andere manier dan online in gesprek gaan. Daarom zijn de online bijeenkomsten afgelast en gaan we op zoek naar een nieuwe manier om toch samen over de Kruidenbuurt te kunnen nadenken.

Op dit moment staat er nog niets gepland, maar we laten het je zo snel mogelijk weten als er weer nieuwe bijeenkomsten georganiseerd worden. Houd daarom de website goed in de gaten voor updates!

Wijkbezoek op 8 en 15 juli 2020

In juli 2020 zijn we de wijk ingegaan om met zo veel mogelijk bewoners te praten over het opknappen van de wijk. Op 8 juli en 15 juli werden bewonersbijeenkomsten georganiseerd op 6 locaties in de Kruidenbuurt. Dat was een groot succes en er zijn toen veel waardevolle ideeën opgehaald. Een aantal onderwerpen werden heel vaak benoemd. Bijvoorbeeld de onderwerpen speelvoorzieningen, overlast, parkeren, verkeersveiligheid, en onderhoud van groen in de wijk kwamen vaak terug in gesprekken. Deze onderwerpen worden weer gebruikt in vervolggesprekken met bewonder.

Wijkbezoek 15 juli Hyssopstraat
Wijkbezoek 15 juli 2020 Hyssopstraat
Wijkbezoek 8 juli Lepelkruidhof
Wijkbezoek 8 juli 2020 Lepelkruidhof
Wijkbezoek 8 juli Heemsthof
Wijkbezoek 8 juli 2020 Heemsthof

Belangrijke onderwerpen

Uit alle informatie die we tijdens het wijkbezoek verzameld hebben, zijn 5 onderwerpen gehaald die echt leven in de buurt en waar we graag met bewoners verder over willen praten.

Groen & spelen

Er zijn veel wensen voor groen en spelen opgehaald. Samen gaan we kijken hoe we deze wensen het beste een plek kunnen geven. Het gaat nog niet over welke speeltoestellen waar moeten komen, maar vooral over het overzicht.

Verkeer & parkeren

De gemeente werkt op dit moment aan een aantal ideeën om het parkeren en en de verkeersveiligheid te verbeteren. Deze ideeën willen we graag samen bespreken.

Overlast

Veel bewoners hebben aangegeven last te hebben van hondenpoep en zwerfafval. Hoe kunnen we samen zorgen dat we deze overlast verminderen?

Energie, klimaat & duurzaamheid

Tijdens deze bijeenkomst willen we samen nadenken over energiegebruik en het omgaan met een ander klimaat. We denken dan aan een groene tuin, voorkomen van wateroverlast, zonnepanelen etc .

Wat zou de wijk vooruit helpen?

Prettig en veilig wonen is belangrijk. Naast een mooie straat is daar nog meer voor nodig. Wat vind jij dat er nog beter kan in jouw buurt? Denk aan bijvoorbeeld meer sociale contacten, veiligheid, een buurt-verenigingen en meer.

Bekijk hier het eerste ontwerp.

Logo gemeente Tilburg
Logo Dolmans
logo Plein Civiel