Snelfietsroute F58

Er wordt een nieuwe snelfietsroute tussen Tilburg en Breda aangelegd. Volg hier de voorbereidingen, bekijk de route, het ontwerp en stuur ons je reactie!

Informatie en tijdlijn

We fietsen met z’n allen steeds vaker, en door de elektrische fiets ook steeds verder. Dat is goed nieuws! Want fietsen is niet alleen goed voor je gezondheid en het klimaat, maar het voorkomt ook files, parkeerstress en zorgt voor minder lucht vervuiling. Daarom investeert de gemeente Tilburg samen met andere Brabantse gemeenten en de provincie in het aanleggen van de snelfietsroute F58. De nieuwe snelfietsroute van Tilburg naar Breda gaat over deels bestaande fietsroutes en loop door Dorst en Rijen. Hierdoor worden deze steden en dorpen dus met elkaar verbonden en zijn ze nog beter bereikbaar per fiets. In minder dan een uur kun je straks van hartje Tilburg naar het centrum van Breda fietsen.

Hieronder zie je een afbeelding van route van Tilburg naar Breda. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Kaart met snelfietsroute F58 in Tilburg
Kaart met de ligging van de snelfietsroute F58 in Tilburg

Wat is een snelfietsroute?

Snelfietsroutes zijn brede en lange fietspaden die steden met elkaar verbinden. Het idee van een snelfietsroute is dat je comfortabel, veilig en snel kan fietsen, en dat geldt ook voor wat grotere afstanden. Om ervoor te zorgen dat je lekker door kan fietsen heeft de route zo min mogelijk bochten, kruispunten, en verkeerslichten. Verder krijg je als fietser zoveel mogelijk voorrang, dus je hebt onderweg bijna geen last van ander verkeer!

Op onderstaande foto zie je een voorbeeld van een snelfietsroute, de F261 van Tilburg naar Waalwijk.

Voorbeeld snelfietsroute F261 van Tilburg naar Waalwijk
Voorbeeld snelfietsroute F261 van Tilburg naar Waalwijk

Wil je meer weten? Klik dan in bovenstaande tijdlijn op de stap waar je meer informatie over wilt hebben. Momenteel zijn we vrijwel klaar met de ontwerpen.

Logo gemeente Tilburg
logo Plein Civiel